+ + + от 5 Още от същото: Шесто чувство

...
Коментари Харесай

Кино: "В капана на времето"

+ + + от 5 Още от същото: " Шесто възприятие "
Невинни житейски изрази като " до момента в който се обърнеш, и децата са пораснали " се случват нескрито в Old. Времето е основният изверг в новия филм на Манож Нелияту Шаямалан. Роден в Индия и живеещ от шестгодишен в Америка, добавил Night в името си поради жанровете, които го вълнуват. Две десетилетия след пробива с " Шесто възприятие " филмите му са донесли сумарно над $3 милиарда. Без да са безспорни, постоянно истински. След касови провали е започвал от нулата, през 2015 година залага дома си, с цел да направи " Посещението " (The Visit).

Сега употребява базисната преживелица от френски комиксов разказ (Sandcastle), развива я с визия и гледни точки по границата с опита, в нарицателния си жанр на предразсъдък, напоен с черен комизъм. С поврат, който най-после " издърпва " кино лентата отдолу под краката на фена и премисля случилото се.

Декорът е ваканционен, като от рекламна листовка, тъкмо за сезона. Пресмятащ всичко осигурителен сътрудник (Гаел Гарсия Бернал) и брачната половинка му музеен куратор (Вики Крийпс от " Невидимата нишка " ) идват в другоземен курорт (снимано е в Доминикана) с двете си дребни деца, от които имат секрети.

Заедно с още летуващи са поканени на скришен божествен плаж като бонус към прекарването. Той е ограден от скали, които не ги пускат да се върнат назад (като в " Ангелът разрушител " ). Времето, този незабележим палач, тече ускорено на плажа, за половин час минава една житейска година. Малките порастват и стартират да се влюбват, старите се научават да ценят мига. Обитателите стартират да изчезват един по един като в разказ на Агата Кристи. Мистериозен наблюдаващ следи всичко от отсрещните скали.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР