От 4 до 7 лева е цената на розата във

...
От 4 до 7 лева е цената на розата във
Коментари Харесай

Какви са цените на цветята на 8 март във Варна?

От 4 до 7 лв. е цената на розата във Варна в днешния празничен 8 март. Толкова най-малко се харчат на цветния пазар в региона на " Чаталджа ", видя кореспондент на Moreto.net. Малко настрана от павилионите за цветя рози могат да се намерят и на цена от 3 лева

Лалетата всеобщо се продават по 2,50 лева Сходна е и цената на герберите. Има и подготвени букети на цени сред 10 и 40 лева

Най-достъпен обаче си остава карамфилът, чиято цена е 1 лева

Клиентите, които купуват в днешния ден, са на всякаква възраст. Такива усещания показа цветарка от магазинче на " Чаталджа ". Тя описа още, че букетите, които се търсят в празничния ден, са на цени към 15-20 лв..

По традиция цените на цветята скачат предпразнично с към 30 до 50%. Сумите са по-високи от нормалните и това се дължи на по-високите цени на едро, изясняват варненски търговци на цветя.

Увеличението е обичайно и се дължи на датата 8 март. Аналогично повишаване се следи годишно и на 14 февруари, както и към 24 май и 15 септември.

В празнични дни като днешния продажбите на цветя са от 5 до 10 пъти по-високи по отношение на естествени дни, споделиха търговци.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР