От 4 април започва изграждането на пробива на бул. “Филип

...
От 4 април започва изграждането на пробива на бул. “Филип
Коментари Харесай

Започва изграждането на пробива на бул. “Филип Кутев“ от ул. “Сребърна“ до бул.“Симеоновско шосе“

От 4 април стартира построяването на пробива на бул. “Филип Кутев “. Това е напълно нов сектор от булеварда от кръстовището с ул. “Сребърна “ до бул. “Симеоновско шосе “ и бул. “Г. М. Димитров “.

Строителството му стартира, откакто бе изпълнено разширението от ул. „ Атанас Дуков “ до ул. „ Сребърна “ дружно с промяна на река Драгалевска.

„ Филип Кутев “ принадлежи към първостепенната улична мрежа, построяването на пробива е част от третия градски кръг и дружно с бул. „ Тодор Каблешков “ обезпечават връзката сред бул. „ България “ и бул. „ Симеоновско шосе “. Пробивът на булеварда е заложен в програмата на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Новият сектор от булеварда е с дължина към 1.2 км, ще бъде с две платна за придвижване по 10.50 м, с по три ленти в посока и два тротоара с широчина от 5 м. Запазва се и разграничителна линия за създаване на трамвайно трасе. Ще бъдат изпълнени нови тротоари и улично ЛЕД осветяване. Предвидена е и велоалея по тротоара.

На местата на пешеходните пресичания ще се изпълнят тактилни ленти за обезпечаване на налична среда.

Изграждането на „ Филип Кутев “ е от изключителна значимост за възстановяване на транспортната връзка сред южните квартали на София. С реализацията на новото трасе ще се реализира и пренасочване на директното придвижване от централната част на града, понижаване на трафика, както и понижаване на замърсяването на въздуха.

*Източник: Столична Община
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР