От 30 януари до 5 февруари учениците в Пловдив и

...
От 30 януари до 5 февруари учениците в Пловдив и
Коментари Харесай

Учениците в Пловдив и областта преминават на онлайн обучение заради грипа

От 30 януари до 5 февруари учениците в Пловдив и региона ще учат онлайн. Това реши Областният щаб за битка с грип и респираторни заболавания, съобщи БНР. Причината е, че продължава да се повишава броя на заболелите от грип и най-вече са болните в учебна възраст. 

 

Към днешна дата  30% от изследваните проби в Национална референтна лаборатория са реагирали на грип вид А, разяснява шефът на РЗИ доктор Сийка Димчева.  Тя посочи, че се е нараснал и натискът върху здравната система като сега единствено 30% от леглата в детските и белодробни отделения са свободни.

 

Началникът на РУО Иванка Киркова изясни, че учениците минават онлайн, с цел да може умерено да завършат първия период, защото не всички са оформили оценките си. По думите й прекосяването в неприсъствена форма е от вторник, с цел да се даде опция на учениците в понеделник да получат електронни устройства и сметки от учебното заведение.  

 

До 5 ти февруари се удължава и периода на противоепидемичните ограничения въведени при започване на тази седмица - възбрана на свижданията в лечебните заведения, женските и детските съвещания, прекъсване на имунизациите. Засилен остава филтърът в детските градини и ясли, с цел да не позволяват заболели деца в тях. 

 

С днешното решение на щаба, с изключение на онлайн образованието, се приключват извънкласните  занятие на учениците. На 5 февруари щабът още веднъж ще се събере.

 

Кметът на Пловдив Костадин Димитров разяснява, че  при нужда и откакто се проучват данните ще се реши дали да се даде на  учениците три дни почивка. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР