От 30 ноември 2021 г. Великобритания въвежда допълнителни мерки заради

...
От 30 ноември 2021 г. Великобритания въвежда допълнителни мерки заради
Коментари Харесай

Великобритания въвежда задължителен PCR тест и за ваксинираните българи |

От 30 ноември 2021 година Англия вкарва спомагателни ограничения поради появяването на новия Омикрон вид на ковид.

По информация на посолството ни в Лондон от 4 часа сутринта във вторник всеки изцяло имунизиран жител, който влиза на територията на Англия от страна отвън аления лист, каквато все още е и България, би трябвало да си направи PCR тест до втория ден от идването и да се самоизолира до приемането на отрицателен резултат, оповестяват от Министерство на външните работи.

Ако резултатът от PCR теста се забави, жителят би трябвало да се самоизолира, до момента в който резултатът стане прочут или до 14-ия ден след идването, според от това кое от двете условия настъпи по-рано. Всички, които са били в контакт с хипотетичен случай на разновидността Омикрон, също би трябвало да се самоизолират, без значение дали са били имунизирани.

Остава в действие и условието за попълване на формуляр за локализация на пасажера: https://www.gov.uk/provide-journey-contact-details-before-travel-uk

Тестовете при пътуването до Англия могат да се резервират през: https://www.gov.uk/find-travel-test-provider.

Българските жители, които не са изцяло имунизирани, би трябвало да създадат тест за COVID-19 в границите на 3 дни преди тръгване за Англия. Те би трябвало да резервират и заплатят PCR проби за втория ден и осмия ден от идването си, както и да попълнят формуляра за локализация на пасажери в границите на 48 часа преди да идването им. След това те би трябвало да останат под карантина за 10 дни вкъщи или друго място, където са отседнали, и да създадат PCR тест за COVID-19 на или преди ден 2 и дневно 8. Ако пробата за втория ден е позитивен, жителите би трябвало да се самоизолират за 10 дни. В този случай не е належащо да се прави тест за осмия ден. Ако пробата за втория ден е негативен, би трябвало да бъде изработен и пробата за осмия ден. В случай, че пробата на осмия ден е позитивен, жителите би трябвало да се самоизолират за 10 дни, прецизират от българското външно министерство.

Информация за въведените ограничавания и условията за тестванията може да бъде открита на следния държавен уебсайт:

https://www.gov.uk/guidance/travel-to-england-from-another-country-during-coronavirus-covid-19.

Повече информация може да бъде открита и на уеб страницата на Министерство на външните работи https://www.mfa.bg/bg/situationcenter/31992

При нужда от подпомагане българските жители могат да се свържат с посолството ни в Лондон на телефони: +44 20 7581 3144; +44 20 7584 9400 или дежурни телефони в извънработно време: + 442075813144; + 442075849400.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР