От 3 седмици в бургаския квартал „Сарафово” има редовно прекъсване

...
От 3 седмици в бургаския квартал „Сарафово” има редовно прекъсване
Коментари Харесай

Жители на бургаски квартал пропищяха от редовно спиране на тока

От 3 седмици в бургаския квартал „ Сарафово” има постоянно спиране на електрозахранването.

По думите на жителите токът стопира най-често в дребните часове на денонощието, когато потреблението е по-ниска. Прекъсване има от време на време и в обедните часове. Пред камерата на БТВ те обясниха, че към този момент има материални вреди в семействата им. Мнозина от тях се оплакват, че имат изгорели електроуреди, за които следва да платят ремонта им или да закупят нова техника.

Търговци пък се оплакват, че не могат да работят с клиенти, защото лишава време да започват компютърните системи и касови апарати. Жителите изясняват, че ток няма и по улиците. Тече събирането на подписи за преустановяване на непрекъснатото прекъсване на тока. Гражданите обявиха, че в случай че не последват съответни дейности, ще заведат каузи против EVN.

От EVN обясниха, че са получили един сигнал за прекъсване на тока в последните 2 седмици. Говорителят на компанията Крум Косев съобщи, че не престават анализите по спирането на електрозахранването и се работи по отстраняването на проблемите.

По думите на кметския наместник на „ Сарафово” - Неделин Недялков, от енергийната компания изясняват спирането на тока поради птици, които се изхождат по въздушните жици.

Жители обясниха, че проблемите с тока в квартала са от години. Прекъсвания има и в прилежащия град Поморие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР