От 3 май се допуска упражняването на индивидуални спортни занимания

...
От 3 май се допуска упражняването на индивидуални спортни занимания
Коментари Харесай

Какви са разрешените спортни дейности в България към днешна дата?

От 3 май се позволява упражняването на самостоятелни спортни занимания навън. Те могат да се организират на открити спортни обекти (стадиони, тенис кортове и др.), като би трябвало да се съблюдават всички противоепидемични ограничения, напомнят от Министерството на младежта и спорта.

От същата дата са разрешени и визитите на независими плувни комплекси и басейни (открити и закрити) на жители и състезатели.

От 13.05.2020 година се позволява възобновяване на подготвителния развой на спортистите по олимпийска подготовка само в избраните за задачата профилирани спортни бази и одобрен лист на състезатели, треньори и длъжностни лица от министъра на младежта и спорта.

От 14.05.2020 година са разрешени груповите спортове за дилетанти с до 12 участници без спортен темперамент, без аудитория и единствено на открити места, при спазването на всички противоепидемични ограничения.

От 15.05.2020 година се позволява организирането на предварителен триседмичен интервал за възобновяване тренираността на професионалните футболисти на три стадия, които стартират със занимания навън по групи.

На 05.06.2020 година може да стартира шампионата за Първа и Втора професионална лига без аудитория.

От 18 май се позволява практикуването на спорт във фитнес центрове и зали за фитнес. За самостоятелните тренировки в залата се обезпечава разстояние от 1,5 м. сред хората, като се позволява по 1 човек на 4 кв. м повърхност. За груповите подготвителни занимания се позволяват по 1 човек на 4 кв.м повърхност и не повече от 10 души общо.

На този стадий не се позволяват всевъзможни групови форми на активност и работа с деца и възпитаници, отвън системата на предучилищното и учебното обучение, които се провеждат и организират от физически и юридически лица, без значение от правно-организационната им форма. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР