От 29 януари до 3 февруари в страната се провежда специализирана

...
От 29 януари до 3 февруари в страната се
провежда специализирана
Коментари Харесай

В ход е специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение

От 29 януари до 3 февруари в страната се провежда профилирана полицейска операция за надзор на пътното придвижване. Тя е с два акцента: в обитаемоте места екипи на Пътна полиция ще бъдат разположени тук-там с натоварен трафик и край пешеходните пътеки, изключително в пиковите часове за придвижване. Те ще следят за вярното секване от страна на пешеходците и недопускане на лишаване на предимството им от водачите на превозни средства, както и за условието да не се ползват мобилни телефони от шофьорите без „ хендс фри “.

Вторият акцент е в усилването на контрола на скоростните режими в извън населените места. Техническите средства ще бъдат ситуирани на пътищата от първи, втори и трети клас. заяви на брифинг гл. контрольор Николай Крушарски от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП.

Засилени остават и инспекциите за недопускане на ръководство на МПС от неправоспособни и водачи, употребили алкохол или наркотични субстанции, както и за съществуване на задължителната застраховка „ Гражданска отговорност “.

Крушарски заключи и резултатите от проведената през предходната седмица операция. От 22 до 27 януари са тествани 35 304 моторни транспортни средства и 41 681 водачи и пасажери. Установени са 1233 случая на неизползване на предпазни системи, 15 950 случая на нарушавания на скоростните режими в обитаемоте места и 11 052 – извън тях.

637 пешеходци са били глобени за неправилно секване, а 104 водачи – за отнемане на преимуществото на пешеходци.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР