От 29 април се въвеждат промени в организацията на движение

...
От 29 април се въвеждат промени в организацията на движение
Коментари Харесай

Започва ремонт на първите 7 коловоза на Централната гара в София

От 29 април се вкарват промени в организацията на придвижване на влаковете през Централна гара София заради пускане на модернизацията на коловозите. По време на ремонта няма да се употребяват от първи до седми коловоз. Движението ще се реализира от 8-и до 14-и коловоз, като ще бъде основана организация за директно прекосяване на влаковете. По този метод ще се понижи времето за композиране и престой на влаковите сформира в гарата.

Създадена е организация за обслужване на пасажерите по отношение на осъществяването на плана за развиване на железопътен възел София, в сектора София - Волуяк, сподели на конференция транспортният министър в оставка Росен Желязков.

От 560 влака дневно, които се движат в цялата страна, 170 композиции минават през Централна гара София (85 тръгващи и 85 пристигащи). Това е към 30% от всички влакове. Допълнително през гарата минават още 30 служебни влака, предопределени за композиране на сформира.

За по-гъвкаво обезпечаване на придвижването, ще бъдат изменени разписанията с до 10 минути на към 20 районни влака.

Развитието на железопътен възел София се съфинансира посредством Механизма за свързване на Европа. То включва два съществени контракта: " Проектиране и строителство за рационализация на коловозно развиване на Централна гара София и жп сектор Централна гара София - Волуяк " и " Проектиране и строителство на системи за сигнализация и телекомуникации и Европейска система за ръководство на влаковете ".

Модернизацията на железопътната инфраструктура в жп възел София ще докара до възстановяване на сигурността на железопътната мрежа посредством инсталиране на нови интелигентни системи като Европейската система за ръководство на железопътното придвижване, сигнализация и GSM-R връзки. Ще бъде повишен потенциалът и скоростта на линията, а жп превозът ще се трансформира в конкурентен на автомобилния.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР