От 25 август започва разпространението на одобрените за ползване учебници

...
От 25 август започва разпространението на одобрените за ползване учебници
Коментари Харесай

Доставката на учебници по училищата в страната започва след седмица

От 25 август стартира разпространяването на утвърдените за прилагане учебници и образователни комплекти за втори и шести клас в учебните заведения в страната. Очаква се в първия образователен ден всички възпитаници да имат нужните принадлежности за учене.

При закъснение на доставката, то няма да е доста и учебниците ще бъдат обезпечени преди децата да са преговорили материала от предходната година, заяви пресцентърът на Министерството на образованието.

Вносителите на планове на учебници и образователни комплекти през днешния ден са получили заповедите на министъра на образованието и науката за утвърждение или отвод от утвърждение. Общо подписаните заповеди са 260, от които 256 са на утвърдени учебници и образователни комплекти.

От двата стадия на оценяване е станало ясно, че те дават отговор на държавния учебен стандарт за познавателните книжки, учебниците и образователните пособия и са получили над 50% позитивни оценки от учителите по съответните образователни предмети в страната.

Списък на одобрените учебници ще бъде оповестен на 18 август в уеб страницата на Министерството на образованието и науката. До 21 август, понеделник, учителите би трябвало да изберат по кои от тях ще преподават в клас и да подадат поръчка до шефовете. До 24 август 2017 година, четвъртък, би трябвало да бъдат подписани договорите с издателствата за пазаруване и доставка.
Учебниците и образователните комплекти за учениците от първи до четвърти клас и учебниците за учениците от пети до седми клас са безвъзмездни и се дават безплатно от МОН. На децата в първи клас се дават нови образователни комплекти всяка образователна година. Останалите принадлежности могат да се употребяват до три години, след което се подменят, осведомят от министерството.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР