От 24 октомври се пуска движението по изцяло новия пробив

...
От 24 октомври се пуска движението по изцяло новия пробив
Коментари Харесай

Ето кога пускат движението по новия столичен бул. „Филип Кутев“

От 24 октомври се пуска придвижването по напълно новия пробив на бул. " Филип Кутев " от " Симеоновско шосе " до ул. " Сребърна ". Това заяви през днешния ден кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекция на обекта.

Започнахме построяването на напълно новия шест лентов бул. през април. Той е с дължина 1.2 км облекчава трафика в една от най-натоварените елементи на града, сподели столичният кмет. Заедно с сектора, който изградихме предходната година и в този момент разширяваме до бул. " Черни връх ", булевардът е напълно нов, с дължина близо 2,3 км.

Новият пробив на " Филип Кутев " е с по три ленти в посока, с бус лента, обособена велоалея с ширина два метра, с необятни тротоари, налична среда и напълно актуализирани подземни мрежи. Изградено е ново лед осветяване, посадени са към 200 нови дървета . Направени са и две кръстовища със светофарни уредби, реконструирано е кръстовището с бул. " Г. М. Димитров ", където също е построена нова подземна инфраструктура.

Стената към Столичнната зоологическа градина е изрисувана с нейните жители, което припомня за зоопарка наоколо.

Бул. “Филип Кутев “ е значим стратегически за града обект , част от третия градски кръг. По думите на кмета Фандъкова вътрешният градски кръг облекчава придвижването в цялата централна градска част.

Столичният кмет обърна внимание, че се трансформира организацията на придвижването по бул. " Филип Кутев " при кръстовището с бул " Г. М. Димитров ". Предимство се дава на придвижването по бул. " Филип Кутев ".

Предстои до края на годината да бъде пусната и нова автобусна линия №288, която ще свърза " Гео Милев " с бул. " Черни връх " и ще се движи по бус лентите на новия бул.. Осигурява се и връзка с довеждащия превоз, който минава през кв. “Малинова котловина “.

Продължава работа по построяването на пробила на бул. “Тодор Каблешков “. Следващото лято ще е готово и разширението на южното платно на бул. “Филип Кутев “. На финала е реконструкцията на ул. " Кукуш " в регион " Илинден ", заяви също кметът Фандъкова. Пуснато е придвижването по бул. " Ломско шосе ", следва да стартира построяването на моста на " Бакърена фабрика ", чака се разрешението за градеж за пробив на бул. " Рожен ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР