От 24 март започва кандидатстването на студентски стажове в държавната

...
От 24 март започва кандидатстването на студентски стажове в държавната
Коментари Харесай

Как да кандидатствате за стаж в държавната администрация

От 24 март стартира кандидатстването на студентски стажове в държавната администрация .

Продължителността на стажа може да бъде от 10 до 45 работни дни в границите на месеците юли, август и септември.

Кандидатстването става единствено онлайн посредством портала, като е нужна регистрация и решение на тест. Не се позволява основаването на повече от един профил в портала.

Кандидат, за който бъде открито, че поддържа повече от 1 профил в портала, автоматизирано ще бъде дисквалифициран от програмата, а вторият му профил заличен. П овече информация студентите могат да намерят на Портала за студентски стажове в държавната администрация http://www.staj.government.bg.

Всеки претендент може да кандидатства за не повече от  5 стажантски позиции за летните стажове. Кандидатстването е дефинитивно и няма опция за унищожаване или поправяне на кандидатурите.

През останалото време, всеки претендент може да избира безграничен брой позиции, за които да кандидатства.

Министерство на финансите към този момент разгласи 13 стажантски позиции за студенти във ведомството.  Първите стажове стартират от 3 юли и не престават до 31 юли, като желаната компетентност, в която би трябвало да се образоват студентите, е „ Финанси ”. Става въпрос за работа в Дирекция „ Държавен дълг ” и „ Стратегии, разбори и статистическа отчетност ”.

П етима стажанти се търсят в Дирекция „ Европейски въпроси и стопански разбори ”, още веднъж за студенти компетентност „ Финанси ”, като има  условие за чудесно притежаване на британски език.

В Дирекция „ Национален фонд ” е оповестено едно стажантско място, за студенти по „ Право ”, а в Дирекция „ Регулация на финансовите пазари ” – 2 позиции, като желаните специалности са „ Финанси ”, „ Международни стопански връзки ”, Право на Европейски Съюз, „ Европеистика ” и др.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР