От 24 февруари за взривни работи по график временно ще

...
От 24 февруари за взривни работи по график временно ще
Коментари Харесай

От 24 февруари временно ще се спира движението по пътя за Кръстова гора

От 24 февруари за взривни работи по график краткотрайно ще се лимитира придвижването по път III-861 Югово-Лъки, по който се пътува до едно от най-светите за християните места в Родопите -. Трафикът ще се стопира сред 8:30 ч. и 16:30 ч. единствено в дните от понеделник до петък. Около 12 ч. на обяд ще се обезпечава прекосяването на живеещите в околните обитаеми места, пътуващи за Смолян, Асеновград и Пловдив, както и на поклонниците, посещаващи Кръстова гора., които се планува да продължат до 15 март, се постановат поради ремонта на 31 км от третокласния път III-861 Югово-Лъки-Здравец на територията на област Пловдив, който стартира през предходната година и в този момент навлиза в идващ стадий.
Досега се работеше в сектора от Лъки до границата с област Смолян. Почистени са скални откоси за уширяване на пътя в тесните сектори, построени са нови водостоци за възстановяване на отводняването, санирани са мостове. В гр. Лъки е положен главен и износващ слой асфалтобетон, от Лъки до границата с област Смолян са положени главният асфалтов слой и нови бордюри, мостовите уреди са готови за саниране. Ремонтират се подпорни стени, построяват се нови тротоарни конзоли на оборудванията.
 АПИ: Не се ремонтират здрави пътища, пътят до Кръстова гора се прави за сигурност на пътуващите АПИ: Не се ремонтират здрави пътища, пътят до Кръстова гора се прави за сигурност на пътуващите
Започнатите през седмицата поправки на 7,6 км от Подбалканския път I-6 сред Карлово и с. Васил Левски и на 31 км от третокласния път II...
В 11,3 км сектор Югово – Лъки до момента се изпълняваха подготвителни действия. Чрез пробивно-взривните работи ще се разчистят скални откоси, с цел да се обезпечи нужният габарит на пътя.
Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с регионалния център Пловдив и е най-пряка връзка на региона с община Баните в Смолянска област. По пътя всекидневно минава тежкотоварен трафик от предприятията за рандеман и преправка на оловно-цинкова руда в региона. Пътят е издигнат през 50-те години на предишния век. Преминава през тежък планински терен, с огромен надлъжен надолнище и в по-голямата си част е без нужния габарит.
Ремонтните действия се правят от сдружението, с което има контракт по Закон за обществените поръчки за настоящи поправки и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР