От 24 февруари украинците държат българския кораб „Царевна“ като заложник

...
От 24 февруари украинците държат българския кораб „Царевна“ като заложник
Коментари Харесай

КИРИЛЕ, ПРОСТО СПРИ ДА ЛЪЖЕШ И СИ ПОДАЙ ОСТАВКАТА! РУСКАТА СТРАНА ДАВА КОРИДОР, УКРАИНЦИТЕ НЕ ДАВАТ!

От 24 февруари украинците държат българския транспортен съд „Царевна“ като пленник в пристанището на Мариупол. Само 3 дни след началото на войната уведомихме Министерство на външните работи за проблема, персонално беше осведомена и министърката Генчовска. Не последва реакция. Още 3 дни по-късно персонално аз срещнах и министър-председателя Петков със случая. Не последва реакция. Принудихме се да четем декларация от парламентарната естрада още няколко дни по-късно. Не последва реакция.

Вчера от дамите на моряците ни разбрах, че корабът е бил обстрелван, а те самите се крият от седмици в машинното поделение, не са излизали на открито от седмици и храната им към този момент е на изчерпване. Ето за какво през днешния ден дадохме конференция, на която дамите споделиха какво се случва и обясниха по какъв начин украинците държат българския транспортен съд като жив щит. Казаха също и че руснаците ги пускат, само че украинската страна не позволява напускането на кораба.

След тази конференция, на която моите съгражданки едвам сдържаха сълзите си, Кирил Петков написа следното:

„Недопустимо е да се прави политически ПР на гърба на хора в неволя. От седмици българското държавно управление е в непрестанен контакт с двата кораба в Украйна и техните екипажи. Екипажите имат храна и сега за тях е най-безопасно да останат, където са. Лично разговарях с капитана на кораба в Черноморск. Ако съветската страна даде наследник кулоар, този транспортен съд може евентуално да бъде изведен с украински конвой. Съществува обаче действителна заплаха да бъде изумен от морска мина.“

6 фрази и във всяко едно от тях по една неистина:
Жените на моряците не си вършат пиар, а плачат за мъжете си.Българското държавно управление до момента нито един път не е влезнало в контакт с караба ни в Мариупол.Храната на екипажа свършва.Петков приказва за Черноморск, където няма военни дейности, а ние приказваме за Мариупол, в който войната не стопира от месец.Руската страна дава кулоар, украинците не дават.Опасност има, само че от украинските мини.
България се ръководи от рисков измамник. Лъжец, който не дава и пукната пара за българите, само че по всякакъв начин се стреми да отбрани ползите на господарите си от Съединени американски щати. Лъжец, защитаващ Украйна, само че не и България. Впрочем на кораба има и 3 украинци – може би това би предиздвикало Петков повече да се загрижи за българския екипаж.

Кириле, просто стой да лъжеш и си подай оставката. Отърви себе си, отърви ни и нас от себе си!

Костадин Костадинов
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР