От 23 април (понеделник) БДЖ-Пътнически превози ЕООД въвежда предварителна продажба

...
От 23 април (понеделник) БДЖ-Пътнически превози ЕООД въвежда предварителна продажба
Коментари Харесай

БДЖ пуска предварителна продажба на билети за празничните дни

От 23 април (понеделник) „ БДЖ-Пътнически транспорти ” ЕООД вкарва предварителна продажба на билети за всички бързи влакове през интервала на почивните дни във връзка Деня на храбростта (Гергьовден), оповестява БГНЕС. С цел обезпечаване на удобно пътешестване за пасажерите през празничните дни, ще бъде въведена организация за повече влакове по главните посоки в страната да се прави наложително закупуване на непокътнато място.

Обичайният период за предварителната продажба на билети и седящи места за бързите влакове е 5 дни, само че националният железопътен транспортьор има практиката да удължава този период, в случаите когато предстоят по-дълги празнични интервали, оповестяват от холдинга. По този метод се дава опция на клиентите да възнамеряват авансово своите пътувания, както и навреме да закупят билет и резервация за седящо място за желания от тях трен в период от 15 дни преди самото пътешестване.

Предварителната продажба на билети, която железопътният транспортьор започва, ще се прави във всички гари и железопътни бюра в страната през интервала от 23-и април до 7-и май. Информация за изчерпаните места във влаковете ще се подава непрекъснато на място на билетните каси и по високоговорителната уредба в гарите, както и на формалната интернет страница на БДЖ (www.bdz.bg).

Пътниците ще бъдат осведомени на билетните каси в случаите, когато са изчерпани седящите места и ще им бъде издаван билет за изправен на крака единствено след експлицитното им единодушие. В оповестените влакове със наложителна резервация на седящи места ще се продават билети за правостоящи до 20 пасажера в купейните вагони и до 10 пасажера в безкупейните вагони. При привършване на допустимите правостоящи места, на клиентите ще бъде препоръчан вид за пътешестване с трен в различен час.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР