От 21 юли започва изплащането на финансовата помощ по мярката

...
От 21 юли започва изплащането на финансовата помощ по мярката
Коментари Харесай

От 21 юли започват плащанията за застраховане на реколтата от винено грозде

От 21 юли стартира изплащането на финансовата помощ по мярката "Застраховане на реколтата " от Националната стратегия за подкрепяне на лозаро-винарския бранш (НППЛВС) 2019-2023 година Договорите с утвърдените претенденти се подписват от 14 юли. Финансовата помощ по мярката се изплаща в период от 5 работни дни от сключването на контракта, оповестиха от Държавния фонд "Земеделие ".

От финансовата институция напомнят, че приемът по мярката се организира от 4 май до 30 юни 2020 година, като общата сума на подадените заявки е 290 хиляди лева От тях Държавна фирма "Земеделие " ще финансира %, съгласно типа на покритите застрахователни опасности. До 60 на 100 от разноските за платените застрахователни награди е финансирането при застрахователни полици, включващи загуби, породени от неподходящи климатични условия (слана, стихия, градушка, замръзване, мощен или пороен дъжд, тежка суша) и други застрахователни опасности - загуби, породени от животни, заболявания по растенията или нашествия от пакостник, и загуби, породени от пандемии при хората. До 80 на 100 от разноските за платените застрахователни награди е финансирането при застрахователни полици, включващи загуби, породени от естествени бедствия (слана, стихия, градушка, замръзване, мощен или пороен дъжд, тежка суша).

Приемът по размер "Кризисно предпазване на вино " ще продължи до 24 юли

Най-често срещаните застрахователни опасности, включени в полиците на претендентите, са градушка, стихия и пороен дъжд. По-голяма част от гроздопроизводителите са избрали да застраховат реколтата си против естествени бедствия и да получат до 80 на 100 съфинансиране за платените застрахователни награди.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР