От 21 до 29 ноември в галерия “Прегърни ме изложбата

...
От 21 до 29 ноември в галерия “Прегърни ме изложбата
Коментари Харесай

Приказна изложба с картини за деца разкрива нови светове

От 21 до 29 ноември в изложба “Прегърни ме ” изложбата на художничката Дени Орманова ще предложения посетителите в баснословен свят, основан особено за най-малките ценители на изкуството. Eкспозицията включва 33 пъстроцветни картини, допълнени от чудновати истории. Всички те са самобитни портали към вълшебни светове, въодушевени от света на келтските друиди.

 

Първото странствуване е в света на Бърбоцветковците. Картините на техните домове разкриват по какъв начин живеят, в какво имат вяра и най-много - грижата и любовта на тези същества към природата. “Наблюдавайки света към нас - войните, климатичните промени, несигурността, изпитах мощно предпочитание да основа безвредни убежища, които да подаря на децата. Места, които да изпълват младите им сърца със светлина и вяра, макар хаоса на открито. Синът ми Боян прегърна тази концепция и до момента в който аз рисувах картините, той пишеше историите към тях. И по този начин се появиха нашите " Малки приказки " ” - споделя художничката.

 

Вдъхновение за платната са както фолклорните истории, по този начин и някои от най-ярките картини от “Цветя ” - предходен цикъл с картини на Дени Орманова. Текстовете към тях са написани от нейния наследник - Боян Танчев - сполучлив сериен IT бизнесмен, за който да осъществя план в региона на ранното детско развиване е отдавнашна фантазия. Цялостна карта към този момент сплотява местата и героите на “Малки приказки ”, а  сегашната галерия е едвам началото на огромен свят, единен от името Whimsikl, който занапред ще се разкрива. В него всяка сбирка картини ще съставлява обособена галактика, основана с обич и въображение.

 
Освен истинските картини, планът ще предлага и първокачествен арт принт на хартия “Hahnemühle William Turner ”, както и пъзели и книжки за оцветяване с картините от другите сбирки. Дени Орманова е икономист по обучение и 15 години работи в региона на външната търговия, туризма и консултациите. Паралелно, през целия си живот се занимава и с живопис и разнообразни други типове изкуство - иконопис, украсителен и нереален текстил. В последните 2 десетилетия е осъществила над 20 независими и взаимни изложения в няколко европейски страни, а картините й са елементи от сбирки в България, Германия, Франция, Словакия, Турция, Съединени американски щати и други
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР