От 21 до 25 декември Пловдив се нарежда до най-бляскавите

...
От 21 до 25 декември Пловдив се нарежда до най-бляскавите
Коментари Харесай

Вълшебна Коледа в Капана

От 21 до 25 декември Пловдив се подрежда до най-бляскавите европейски столици, тъй като в сърцето му израства същинско коледно градче! За поредна година уредниците на " Капана Фест " от фондация " Соул Сити “ преобразяват " Капана " в неповторимо празнично пространство. " Коледа е най-светлият християнски празник. Навсякъде в Европа се основават коледни градчета, в които хората се събират, с цел да се потопят в магията на празника, да бъдат дружно и да споделят прелестното въодушевление, което носи Рождество. Смятаме, че бъдещата ни Европейска столица на културата заслужава да застане един до друг с останалите, по тази причина и тази година ще посветим доста обич и сила на превръщането на Капана в оживяла коледна приказка, за наслада на всички поданици и посетители на Пловдив “, разясняват уредниците.  

Разбира се, най-важна за празничното въодушевление е украсата. Затова стотици километри гирлянди и коледна украса ще грейнат над уличките на " Капана ", които ще приютят и 5 внушителни елхи. От щандовете за натурални храни и питиета ще се носят аромати на канела, греяно вино и прясно изпечени сладкиши, а от Коледната сцена: празнична музика.

Дядо Коледа и Снежанка също са поканени и ще дойдат да раздадат дарове, предоставени от спонсори, на най-малките посетители на събитието. Перлата в короната на " Коледа в " Капана " е, несъмнено, Големият коледен базар, в който близо 100 модерни занаятчии ще предложат авторските си произведения.

Организаторите имат вяра, че няма по-добър подарък за Коледа от нещо, направено на ръка и с доста обич тук, в България. " Смятаме, че всеки от нас има силата посредством избора си да трансформира действителността. Затова желаеме да вдъхновим хората тази Коледа да изберат подарък, посредством който ще донесат двойна наслада: и на този, който ще го получи, и на оня, който го е основал самичък с двете си ръце. Това е главната идея на " Коледа в " Капана ", въпреки че поддържаме и доста други “, споделя Никола Сивков, основен изпълнителен шеф на Фондацията-организатор.

И като приказваме за дела, по уличките на " Капана " тази Коледа ще можем да се срещнем и с доста благотворителни организации, които ще ни дадат опция да станем съпричастни към положителното им дело. Защото не е ли безвъзмездното предоставяне, помощта и обичта към другия, главният смисъл на празника, наименуван Рождество? Посетете " Капана " от 21 до 25 декември и сме сигурни, че всеки ще открие по блесналите му улички личната си причина да обича Коледа!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР