От 21 до 23 март Северна Корея е извършила изпитания

...
От 21 до 23 март Северна Корея е извършила изпитания
Коментари Харесай

Северна Корея изпробва нов подводен дрон, способен да предизвика ядрено цунами

От 21 до 23 март Северна Корея е направила тествания на нов подводен дрон, кадърен да носи нуклеарен заряд, който при експлозия може да провокира " свръхмощно радиоактивно цунами ", заяви държавното радио " Гласът на Корея ".

" Това секретно оръжие е нуклеарен безпилотен подводен военен катер. Неговата задача е скрито да плува под водата, да провокира свръхмощно радиоактивно цунами посредством подводна детонация, с цел да унищожи и унищожи групировки от противников кораби и пристанище ", се споделя в информацията.



По време на учението новият севернокорейски подводен дрон се е движел на дълбочина от 80 до 150 метра в продължение на повече от 59 часа и се взривил във водите край източното крайбрежие през вчерашния ден, заяви организация КЦТА, представена от Ройтерс.

Отбелязва се, че безпилотникът е бил изпратен в регион за учения покрай провинция Хамгьон-Намдо на източния бряг на Северна Корея на 21 март.

" Изпитанията тъкмо оцениха всички тактически и механически характерности на нуклеарния безпилотен подводен щурмови уред, потвърдиха неговата надеждност и потвърдиха безупречната му дарба за нанасяне на гибелен удар ", заяви " Гласът на Корея ".

Тестът е бил управителен персонално от севернокорейския водач Ким Чен-ун.



фотоси: БГНЕС
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР