От 2022 досега са взети 65 проби за установяване качествените

...
От 2022 досега са взети 65 проби за установяване качествените
Коментари Харесай

Какво показаха проверките за контрол на украинското зърно?

От 2022 до момента са взети 65 проби за определяне качествените индикатори на общо 27 455 тона слънчоглед, импортиран от Украйна. Пробите са оценени в Централната лаборатория за окачествяване на зърно и фуражи към БАБХ. Пратките са с генезис от разнообразни райони на Украйна.

Лабораторни разбори за качествените индикатори на импортирания от Украйна слънчоглед демонстрират стойности, отговарящи на условията за качествено слънчогледово зърно.

Извършен е и лабораторен разбор за определяне на съществуване или неявяване на карантинни вредители на 42 проби от колета пшеница с общо тегло 939 тона в Централната лаборатория по карантина на растенията.

При 3 броя проби е открита жива болест от складови неприятели - бръмбари, които не са карантинни вредители. Официалните фитосанитарни инспектори са издали наставления за осъществяване на фумигация.

За същия интервал в една пратка слънчоглед с общо количество 24 тона е открита жива болест от бръмбари, които също не са карантинни вредители. Пратката е върната по предназначение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР