От 2017 г. архимандрит Дионисий /Мишев/ се намира под запрещение

...
От 2017 г. архимандрит Дионисий /Мишев/ се намира под запрещение
Коментари Харесай

Архимандрит Дионисий е със забрана за богослужения от 2017 г.

От 2017 година архимандрит Дионисий /Мишев/ се намира под забраняване от свещенослужение /забрана за осъществяване на богослужения - аргос/. Срещу него има и заведено църковно-наказателно дело за първостепенни канонически нарушавания, се споделя в известие от Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия във връзка на изказвания на архимандрит Дионисий /Мишев/.

От Светия синод на БПЦ-БП прецизират, че известието е заради зачестили обществени изяви и изявления по политически тематики в медийното пространство на архимандрит Дионисий и поради присъединяване му в разнообразни мероприятия.

" Архимандрит Дионисий /Мишев/ не е и не може да бъде изразител на мнения на Българския патриарх и на Светия синод на Българската православна черква - Българска патриаршия.

Всички изявления, дейности и апели на архимандрит Дионисий /Мишев/ да се смятат за негово частно мнение, което по никакъв метод не показва позицията на Българската православна черква ", се споделя в известието. В него се осведоми, че формалните документи и позиции на Светия синод на БПЦ-БП се разгласяват в формалния уебсайт на Светия синод.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР