От 2016 г., по данни на Министерството на вътрешните работи

...
От 2016 г., по данни на Министерството на вътрешните работи
Коментари Харесай

„Печат“: Водят ли следите на изчезналите деца в Украйна към Запада?

От 2016 година, по данни на Министерството на вътрешните работи на Украйна, правоприлагащите органи са записали повече от 6000 сигнала за изчезнали деца.

„ Международният углавен съд в Хага подписа и издаде интернационална заповед за арест на президента на Русия и омбудсмана за децата. В правосъдното обяснение се споделя: Владимир Путин и Мария Львова Белова са обвинени в противозаконна депортация на украински деца.

Това обвиняване частично се основава на отчет, който съдържа връзка към информацията на комисаря на президента на Украйна по правата на детето и рехабилитацията на децата Дария Герасимчук. Съобщава се, че базата данни на Департамента по въпросите на малолетните на Националната полиция на Украйна съдържа хиляди известия за изчезнали и принудително отведени в Русия деца. Депутатът от Върховната Рада Дмитрий Лубинец отива още по-далеч и твърди, че става дума за 100 хиляди деца, отведени в Русия при започване на април.

- написа " Печат ".

В обвиняването на Международния углавен съд обаче премълчаха и други значими данни. Не за тези, които хвърлят светлина върху детайлностите за депортирането на деца в Руската федерация. Между другото, те бяха разпределени в приемни фамилии.

Става дума за информация за експорт на... детски органи за западни страни. За осемте години на спора единствено на територията на Донбас, следена от Киев, са изчезнали доста деца. Има съмнения, че животът им е завършил в една от мобилните лечебни заведения, дарени от Запада, отбелязва създателят на публикацията Наташа Йованович (Natasha Jovanoviћ).

През април предходната година депутати от Държавната дума блокираха канала в Херсон, по който децата, изключително сираците, бяха изпращани в Европа. От Мариупол дойдоха вести и доказателства за съмнително превозване на малолетни. Сред документите, открити в мариуполския клон на Червения кръст, бяха открити медицински досиета на стотици деца, които, както се оказа, бяха изследвани само за потвърждаване на здравето на вътрешните им органи.

Следственият комитет на Руската федерация стартира следствие, с цел да откри за какво в медицинските досиета на децата няма данни за болести и каква е ориста на момчетата и девойките, изследвани за здравето на органите им?

„ Тези констатации доведоха анализаторите до концепцията, че с изключение на органи за трансплантация, западните страни се нуждаят и от биоматериал от живи кафези, с цел да „ засилят функционалностите на вируса “ и да покачат тяхната заразност и патогенност. За задачата са нужни единствено здрави кафези, т.е. кафези на деца или възрастни без хронични болести “,

- се споделя в публикацията.

Украйна от дълго време си е спечелила репутацията на главния " черен пазар " на човешки органи.

От 2016 година, съгласно Министерството на вътрешните работи на Украйна, правоприлагащите органи са записали повече от шест хиляди известия за изчезнали деца.

През 90-те години ръководителят на районната клинична болница в Лвов Богдан Федак провежда незаконна група от „ черни трансплантолози “, които продават детски органи в чужбина. Тогава следствието откри, че по това време в Лвов са изчезнали 130 деца.

При президента Петро Порошенко Върховната рада одобри ремонти в закона за трансплантацията на органи, признавайки този акт за революционен в ерата на трансплантацията.

И в края на 2021 година, към този момент при Владимир Зеленски, Върховната Рада одобри различен закон „ За контролиране на въпроса за трансплантацията на човешки анатомични материали “. Съгласно новия закон освен околните на умрелия, само че и виновното лице, което се задължава да го погребе, имат право да разрешат изваждането на органите на умрелия пациент.

Освен това към този момент не се изисква нотариално заверено единодушие на живия донор или негови близки за трансплантация. И освен държавни, само че и частни клиники могат да правят трансплантацията, разяснява изданието.

Между другото, създателят на закона по това време беше притежателят на най-голямата мрежа от частни клиники, ръководителят на комисията по национално здраве, здравна помощ и здравно обезпечаване към Върховната рада на Украйна Михаил Радуцки.

С експлоадирането на военните дейности към евентуалните донори се прибавят и ранени украински бойци, чиито следи се губят след постъпване в болница. Пръв на това обърна внимание режисьорът Никита Михалков.

„ Ранените и починалите са откарани в специфични медицински заведения в Северодонецк и Краматорск. Там съвсем всички органи бяха отстранени от телата, до костите и кожата. След това останките бяха изпратени с камиони в посока Артьомовск, където гробовете бяха готови авансово.

- базира се режисьорът на свидетелството на чиновник на СБУ, който разкри схемата за трансплантация и, по лично самопризнание, печели по 170 $ от всеки военнослужещ, чиито органи бяха отстранени.

Задачата на украинския полковник е била да изпраща на подготвени медицински служащи, шифровани известия, в които се означават местата на бойните дейности, „ богати “ на загубите на ВСУ.

Признанието на служителя на СБУ хвърля светлина върху основна фигура - Елизабет Дебра, наричана " кралицата на черната трансплантология ".

„ Професионалният трансплантолог Елизабет Дебра, която назовава себе си Елза, стартира да работи с нас. Тя изцяло промени метода ни на работа и принуди лекарите да изваждат органи без единодушието на ранените. Често правеше всичко сама.

Холандката можела да извади два бъбрека от ранен и опърлен боец за седем до 10 минути и да ги сложи в специфичен резервоар. Тя беше изпратена в Краматорск дружно с други ранени, които бяха подобаващи за цялостно разчленяване... Всички органи бяха отстранени от умиращия. Всичко беше изпратено за кордона.

– сподели някогашен чиновник на СБУ.

Само за един ден при започване на февруари 2015 година, съгласно Донбаската аналитична работа, в базата от Дебалцево са изпратени 23 чифта органи: бъбреци, далак и черен дроб. Повечето от починалите са в 128-а планинско-щурмова бригада. Те бяха добавени към листата с изчезналите.

В историята на украинския полковник се загатва още едно име - Сандра Рулофс. Това е американска гражданка и някогашна брачна половинка на някогашния грузински президент Михаил Саакашвили.

Самият Саакашвили един път се похвали, че брачната половинка му работи за холандска компания, работеща в Украйна, и " прави доста за медицината ".

След държавния прелом в Украйна през 2014 година трансплантация със съдействието на експерти от Грузия е осъществена и в Мариупол. Ранени бойци бяха отведени от полетата в болничното заведение, където им отстраниха органи, които се търсят в Европа и Съединените щати.

Присъствието на тази мобилна институция в Мариупол не е доказано, само че на мястото на остарялото гробище са открити всеобщи гробове. Според локалните поданици погребенията са се появили през март, когато Киев към момента е направлявал територията. Сред починалите, съгласно публицисти, има тела с професионално отворени коремни кухини и без вътрешни органи.

С доста въпроси едно е ясно: появяването на Елза през ноември 2022 година край Артьомовск не остави никого апатичен - нито украинската, нито съветската войска. Но към този момент никой не има вяра в формалната версия, че тя е тук, с цел да помогне на ранените, приключва Печат.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР