От 2016 г. досега прокуратурата е оспорила законността на близо

...
От 2016 г. досега прокуратурата е оспорила законността на близо
Коментари Харесай

От 2016 г. прокуратурата е оспорила законността на близо 1500 общински разпоредби

От 2016 година до момента прокуратурата е оспорила законността на близо 1500 наредби и правила на общинските администрации. Това заяви зам.-главният прокурор и началник на Върховната административна прокуратура Ася Петрова на среща с регионалните администрации и сдружението на общините, свикана от вицепремиера Томислав Дончев, който управлява и Съвета за административна промяна.

" Административната промяна е сложно изпитание, което изисква сложен метод. Задачата ни е огромна и тя не може да бъде изпълнена със сепаративни дейности в обособените администрации ", съобщи Дончев по време на срещата, представен от държавната пресслужба.

С помощта на прокуратурата ще бъде направен и методически документ, който ще подкрепя регионалните шефове да преценят дали актовете на общинските препоръки са законосъобразни.
Предстои Съветът за административна промяна да утвърди модел за стандартизиране и унифициране на предоставяните от регионалните администрации услуги като се уеднаквят наименованията на документите, образците им, процедурите, услугите и периодите за даването им, се споделя в известието.
Вчера държавното управление реши да сътвори регулаторен ръб под управлението на Дончев, който да прави периодически прегледи бранш по бранш за непотребните регулаторни режими за бизнеса и за жителите и да предлага кои лицензи, разрешителни, удостоверения и заявления да останат и кои да се отстранен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР