От 2014 г. насам Русия тайно е похарчила повече от

...
От 2014 г. насам Русия тайно е похарчила повече от
Коментари Харесай

Русия тайно е похарчила 300 млн. долара за намеса в политиката на 24 държави

От 2014 година насам Русия скрито е похарчила повече от 300 млн. $, с цел да повлияе на политици допълнително от 24 страни.

Твърдението е на Държавния департамент на Съединени американски щати и се основава на разкрита оценка на американското разузнаване. Високопоставен чиновник от администрацията на президента Джо Байдън съобщи: " Смятаме, че това е единствено върхът на айсберга ".

Русия не е коментирала обществено изказванията, като самата Москва нееднократно е упреквала Съединени американски щати в интервенция във вътрешните работи на непознати страни.

Американското разузнаване " преценя, че това са минимални числа и че Русия евентуално е трансферирала спомагателни средства в случаи, които не са били открити ", съобщи служителят от администрацията на Байдън по време на брифинг.

В оценката на американското разузнаване не се показват съответни страни или длъжностни лица, за които се счита, че са били цел на Русия - само че се споделя, че Москва си е купувала въздействие на четири континента.

Източник от администрацията, осведомен с отчета на разузнаването, твърди, че Русия е похарчила към 500 000 щатски $, с цел да поддържа дясноцентристката Демократическа партия на Албания на изборите през 2017 година, а също по този начин е финансирала партии или претенденти в Босна, Черна гора и Мадагаскар.

Източникът също по този начин съобщи, че Кремъл е употребявал Брюксел като център за основаване на фондации, които финансират извънредно десни претенденти.

Твърди се, че фиктивни компании се употребяват за финансиране на европейски партии и за пазаруване на въздействие на други места./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР