От 2011 г. отговаряме на критериите за Шенген и опитваме

...
От 2011 г. отговаряме на критериите за Шенген и опитваме
Коментари Харесай

Милен Иванов: Шенген е подсещане - оправете си съдебната и правоохранителна система

" От 2011 година отговаряме на критериите за Шенген и опитваме да преговаряме. Шенген скоро няма да се случи по ред аргументи. Шенген е един от инструментите за законен напън върху страната ни да контролираме нерегулирани досега връзки с Европейски Съюз. Шенген е напомняне: Оправете си правосъдната система, правоохранителната система ". Това разяснява някогашният заместник-ректор на Академията на Министерство на вътрешните работи доцент Милен Иванов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му тематиката " Шенген " има три доста забавни аспекта, които той изясни напълно малко и ясно. Преди всичкоБългария няма ефикасна външна политика. Австрия и Нидерландия от години ни блокират по доста аргументи. Държавната политика, изключително външната политика, би трябвало да подсигурява такива процеси да стигат до предвидим и потребен за страната край.

На второ място той акцентира, че прекомерно дълго Шенген се използваше като тематика, която да убеди гласоподаватели и сподвижници на партиите в дадена посока. Малко незадоволително като концепция за национално обединяване към обща цел. Това е просто един режим и част от хората ще се усеща по-добре.

И не на последно място - нашите служби, разузнаването ни, би трябвало да дадат отговор къде е същинският проблем: дали е в Австрия или Холандия, или е общоевропейски проблем, а Австрия или Холандия се изявяват единствено като представители, каквато е неговата теза.

Доц. Иванов бе безапелационен, че България механически и организационно е подготвена за Шенген. Проблемът е, че не сме най-голямата врата на мигрантите в Европа, означи гостът.

" В държавната политика няма очаквания за шанс и неясноти. Държавната машина разполага с принадлежности, които да разсейват тази мъгла на политиката. Нещо в държавната машина не работи ", е мнението на доцент Иванов.

Според него се оправяме добре и с мигрантите напоследък.

" Рязко понижиха случаите на хванати мигранти към и в София. Границата ни би трябвало да стане надеждна против незаконо преминиване и това може да се случи с запаси, организация и старания.

" Искахме доста пари от Европа, дадоха ги, те се вложиха, само че очевидно не са задоволителни. Сега би трябвало да имаме целенасочена държавна политика, външна политика, да търсим съдружници във и отвън Европейски Съюз. Явно не го вършим ", сподели още доцент Милен Иванов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР