От 200 извършени правни консултации с жертви на домашно насилие

...
От 200 извършени правни консултации с жертви на домашно насилие
Коментари Харесай

Бюрото за правна помощ е спасило 16 жени, жертви на домашно насилие

От 200 осъществени правни съвещания с жертви на домашно принуждение са избавени 16 дами за интервал от 2 години. Предстои и смяна в наредбата за правна помощ, с цел да може текстовете в нея да дават отговор на измененията в закона. Това разгласи ръководителят на Националното бюро за правна помощ Наталия Илиева по време на показване на доклада на институцията за последните 4 години, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Данните сочат още:

Над 6 300 юристи са регистрирани в Националното бюро за правна помощ

През 2022 година юристи от НБПП са помогнали на над 3 600 души по закона за убежището и бежанците.

За интервала 2019-2022 година са платени малко на 29 милиона лв. за възнаграждения на служебни бранители, най-вече - предходната година - над девет милиона лв..

Националното бюро извършва план, който е за възстановяване на българското правораздаване и даване на помощ на хора в неравностойно състояние и такива, потърпевши при домашно принуждение.

Илиева уточни също по този начин, че на формалният телефон на институцията са постъпили доста позвънявания от украинци, когато войната в Украйна е почнала.

Председателят на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев добави, че близо 7 хиляди юристи са вписани в Бюрото. Според него признатият от Народното събрание закон за правната помощ е полезен и съвременен.

Мариана Тошева, ръководител на организацията по бежанците, сподели, че броят на търсещите интернационална протекция от Украйна надвишава този на сирийците през 2015-2016 година.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР