От 20 на 23 деца да стане максималният брой в

...
От 20 на 23 деца да стане максималният брой в
Коментари Харесай

Увеличават максималният брой деца в яслените групи

От 20 на 23 деца да стане оптималният брой в яслените групи на столичните детски градини. Това предлага заместител кметът по обучение и просвета Тодор Чобанов.

Увеличената численост ще важи за групите, в които за интервал от три месеца участват приблизително по малко от 10 деца. Друго условие е да има задоволително място съгласно държавните условия. Увеличението касае единствено яслените групи към детските градини. Така ще се отворят нови 700 места, посочи Тодор Чобанов:

" Чакащите за яслена услуга са към 5 500 на територията на Столична община, в същото време при започване на 2018 година беше осъществена сензитивна редукция на размера на групите, която действително извади от системата към 2000 деца, т.е. ние по някакъв метод компенсираме от елементи тази смяна, която стана факт началото на 2018г. И не на последно място, не трябва да забравяме за това, че ние сме длъжни да осигурим финансова резистентност на детските градини. В изтеклата 2018 година системата приключи с към 4 милиона недостиг, длъжни сме да го кажем. Т.е. мощното съкращаване на броя на групите от началото на 2018 поражда проблеми за по-малките заведения, които по ред аргументи с по-малък брой деца не съумяват да покрият всичките си разноски ", изясни Чобанов, представен от Дарик.

Предложението би трябвало да бъде гласувано от Общинския съвет и в случай че съветниците го одобряват, ще влезе в действие от идната образователна година.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР