От 20 август със сигурност не съм канадски гражданин, заяви

...
От 20 август със сигурност не съм канадски гражданин, заяви
Коментари Харесай

Кирил Петков: От 20 август със сигурност не съм канадски гражданин

" От 20 август сигурно не съм канадски жител ", съобщи пред bTV някогашният длъжностен министър на стопанската система в кабинета " Янев 1 " и сегашен водач на " Продължаваме промяната " Кирил Петков.

По думите му от тази дата е известен от канадските управляващи, че цялата процедура е приключена.

В началото на август ГЕРБ-СДС внесоха в Конституционен съд искане за определяне на противоконституционност на указа на президента Румен Радев за назначението на Петков в служебния кабинет поради двойното му поданство.

Той изясни, че не се тормози от решението на Конституционния съд по проблема и е безапелационен, че това няма да му попречи за идните избори и опцията да бъде народен представител . " Надявам се Конституционният съд да реши, че на 21 април, когато направих своето волеизявление, предадох всичките си документи, в това число паспорт, към канадските управляващи, че това е датата, от която аз съм единствено с едно поданство, и това е българското ", сподели той.

Петков разяснява, че срещат проблем с условието за двойно поданство при набирането на претенденти за листите си, тъй като срещат доста млади и образовани хора, които заслужават да бъдат издигнати за депутати, само че не дават отговор на нормативната уредба.

По думите му водачите на листите към този момент са ясни, като той познава всеки един от тях и е убеден в тяхната честност.

Петков удостовери, че е подготвен да работи с " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние Идваме " в 47-ото Народно заседание. Относно ГЕРБ и Движение за права и свободи, той сподели: " Даваме им подобен аршин, който съгласно мен е леко неосъществим, само че в случай че те го създадат - отлично! Това с " Извинявай " няма да стане ", уточни той и добави, че те би трябвало да покажат предпочитание за промяна на основния прокурор и промяна в правосъдната промяна, тъй че евентуалните виновници да се изправят пред Темида. А за Движение за права и свободи - да се разграничат от Делян Пеевски и да признаят за законовите му нарушавания.

Относно разногласията за образованието му , Петков изясни, че е придобил бакалавърска степен в Университета на Британска Колумбия, където е приключил " Финанси ". След това е работил 4 година и от 2005 година до 2007 година е учил в " Харвард Бизнес Скул ", което е бизнес учебното заведение на влиятелния университет. По думите му това е цялостната стратегия за магистърска степен.

Той изясни, че представители на " Продължаваме промяната " са част от Инициативния кабинет, който ще издигне Румен Радев за втори президентски мандат. " Той ни даде свободата за четири месеца да вършим нещата, които вярвахме, че са верни. Нито веднъж не ни подвигна телефона, с цел да каже: " Не го правете това ".

Асен Василев е единственият финансов министър, който самичък избра кой да бъде шефът на Национална агенция за приходите. Това не се беше случвало ", изясни Петков.

Бившият стопански министър призна, че президентът Радев ги е питал дали всичко към компаниите на Румен Спецов е наред, преди той да бъде назначен за началник на приходната организация. " Спецов направи инспекции, където в никакъв случай не са се правили. Очакваме в идващите дни офанзивата още веднъж да пристигна мощно, тъй като проверките стартират да излизат. Когато хора ще би трябвало да заплащат неплатените си налози и то в милиони, ще чуете отново за неговото минало и други клюки ", сподели Петков.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР