От 2 януари 2024 г. БНБ пуска в обращение златни

...
От 2 януари 2024 г. БНБ пуска в обращение златни
Коментари Харесай

БНБ пуска в обращение златни възпоменателни монети

От 2 януари 2024 година Българска народна банка пуска в обращение златни възпоменателни монети на тематика „ Св. Богородица – Златна ябълка “ с номинали от 10 лв., 20 лв., 50 лв. и 100 лв., които са без избран тираж, оповестяват от банката.

Цените на монетите при стартиране в обращение са:1438 лв. за монетата с номинал 10 лева,2611 лева за номинал от 20 лв.,3823 лева за монетата с номинал 50 лв. и5057 лева за монетата с номинал 100 лева.Монетите ще се продават в Българската национална банка – на две каси в София, пл. „ Княз Александър I “ № 1 и четири каси в Касов център на Българска народна банка в София, ул. „ Михаил Тенев “ № 10.

В интервала от 2 до 4 януари 2024 година в това число всеки клиент ще може да закупи от Българската национална банка до 2 броя монети от всеки тип, след което възпоменателните монети „ Св. Богородица – Златна ябълка “ ще се продават без ограничавания. Ако клиент, в качеството си на физическо лице, закупи от избран тип монети сред 2 до 4 януари 2024 година от касите на Българска народна банка, то той в този интервал няма право да закупи още монети от същия тип като представител на юридическо лице, като това ограничаване важи и за противоположния случай.За закупуване на монети от името и за сметка на друго лице е належащо представянето на нотариално заверено категорично пълномощие за закупуването на съответния тип възпоменателна монета.Монети не се продават на лица, които не са навършили 18 години.

 zlatna-moneta_1_.jpg

 zlatna-moneta1.jpg

фотоси: БНБ
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР