От 2 януари 2018 година в средноазиатската република Туркменистан влезе

...
От 2 януари 2018 година в средноазиатската република Туркменистан влезе
Коментари Харесай

Туркменистан забрани черните автомобили и на жените да шофират

От 2 януари 2018 година в средноазиатската република Туркменистан влезе в действие възбраната за употребата на коли с черен цвят. В момента обаче пътната полиция стопира освен черни, само че и коли с други с изключение на бял и сребрист цвят. Те биват откарвани на наказателни паркинги за извършители, без да се дават каквито и било пояснения на водачите, оповестява локалният уебсайт hronikatm.com.

Тъй като за възбраната за потребление на черни коли не бе публикуван никакъв писмен нормативен документ, то тя се пояснява и извършва сътрудниците на локалния КАТ по тяхно убеждение. На множеството водачи се предлага в заповеднически звук да пребоядисат колата си в бяло, с цел да продължат да я употребяват.

Новите условия доведоха до фрапантно повишение на цената на тази услуга в автосервизите - от 500 на 1000 $ за автомобил.

Изданието напомня, че от януари 2015 година в страната бе неразрешен вносът на коли с черен цвят. И досега митническите чиновници не могат да обяснят повода за тази възбрана. На възмутените жители те изясняват, че би трябвало да се купуват бели коли, тъй като носели шанс.

Негласно, странните промени в Туркменистан се свързват с това, че белият цвят е обичан на президента на страната - Гурбангули Бердимухамедов, който е на поста си от 2007 година.

Освен това, съгласно локални издания, в страната също по този начин от средата на декември са забранили на дамите да сядат зад кормилото. Независимо, дали имат постоянни свидетелства за ръководство или не. От януари пътната полиция отнемала на дамите книжките, а техните коли се откарват на наказателните паркинги, написа habartm.org, базирайки се на свои източници.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР