От 2 млн. лв. се нуждае ВиК-Дупница, за да плати

...
От 2 млн. лв. се нуждае ВиК-Дупница, за да плати
Коментари Харесай

ВиК-Дупница се нуждае от 2 млн. лв., за да плати дълговете си

От 2 млн. лева се нуждае ВиК-Дупница, с цел да заплати задълженията си и да закупи нова техника , заяви БНР. Това стана ясно от отчета, импортиран от шефа на сдружението инж. Красимира Иванова до общинската администрация. По думите му положението на сдружението се дефинира като предфалитно.

845 хиляди лв. са отговорностите към снабдители, 650 хиляди към Национална агенция за приходите, откъдето на един стадий желаеха запориране сметките на ВиК, 410 хиляди - към Басейнова дирекция, 24 хиляди - към КЕВР , над 150 хиляди лв. са нужни за незабавно закупуване на нова техника, с цел да могат екипите да работят при многото ежедневни повреди по ВиК мрежата, излиза наяве от докладната.
 Национална агенция за приходите запорира сметките на ВиК-Дупница
Национална агенция за приходите запорира сметките на ВиК-Дупница

От 50 клиенти, физически лица от Дупница, ще се търсят дължимите суми посредством съда

Сред съветниците се разисква концепцията за взимане на банков заем от 1 млн. лева, с цел да се избегне банкрутът на сдружението. Същевременно са подхванати ограничения за повишение на събираемостта от клиентите - частни и от компании, която на този стадий е едвам към 20%.

Разпоредена е промяна на водомерите - и на семействата и на компаниите, което би трябвало да стане до 31 август. Започна събирането на остарели отговорности от клиенти, има и предадени на арбитър реализатор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР