От 2 до 4 декември в руската столица Москва се

...
От 2 до 4 декември в руската столица Москва се
Коментари Харесай

Трети сме на световното по автомоделизъм с водородни клетки

От 2 до 4 декември в съветската столица Москва се организира международно състезание по автомоделен спорт, за модели задвижвани с атомна клетка.

В конкуренцията за хибридни модели Horizon Hydrogen Grand Prix взеха присъединяване и водачи от България, а в националния ни отбор бяха включени двама възпитаници от Враца, състезателите на Спортно Технически Моделен Клуб Враца - Любомир Михайлов и Самуил Кулев, както и Николай Георгиев от Автомоделен Спортен Клуб – Нови Искър. Треньор на тима на България е Мартин Петров, а началник е зам. Председателя на БФАМС - Дамян Петров. Ивайло Бонев – Технократи, беше включен в екипа на специалистите съблюдаващи спазването на правилника.

Победител в 6 часовата конкуренция стана тима на Атом – Русия /Тюмен/, втори е тима на домакините от Москва – Мосгормаш, а трети стана тима на България – Технократи БФАМС.

Разработката и направата на модела, както и инженерното решение и дизайн е напълно дело на екип от Българската федерация по автомоделни спортове.

В конкуренцията взеха присъединяване 6 страни с 10 тима. Организатор на събитието е Департамента за нововъведения и развиване на град Москва, а спонсор е съветската компания "In Energy " - разрастваща и разработваща водородни технологии.

Участието на Българският тим е проведено от Технократи – просветителни стратегии и курсове за деца и със съдействието Българска федерация по автомоделни спортове.



*Източник: БЪЛГАРСКА ФЕДЕРАЦИЯ Пожарна охрана АВТОМОДЕЛЕН СПОРТ
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР