От 2 до 23 април 2018 г. ще се проведе

...
От 2 до 23 април 2018 г. ще се проведе
Коментари Харесай

Започва седмата Национална кампания Походът на книгите

От 2 до 23 април 2018 година ще се организира седмото по ред издание на " Походът на книгите " – акцията, чийто фокус е поощряване интереса на децата към четенето и книгите.
Международният ден на детската книга се отбелязва на 2 април в целия свят и съответствува с рождения ден на датския публицист Ханс Кристиан Андерсен, основал едни най-популярните приказки на всички времена. Преди 60 години ЮНЕСКО учредява Международен Златен орден на името на Андерсен, именуван още Малка Нобелова премия.
През 2018 година Националната акция „ Походът на книгите “ е с фокус ранното детско четене (от 0 до 7 години) и ще посвети самодейностите си на тази тематика. Кампанията стартира с формалната празнична стратегия на 2 април - Международен ден на детската книга в Столична библиотека; включва още една самодейност с национално покритие „ Маратон на четенето “ на Българска библиотечно-информационна асоциация в библиотеки и читалища в цялата страна; както националния конкурс „ Бисерче вълшебно “ на фондация „ Детски книги “, в която българските деца избират своя обичана детска книга; осведомителната акция „ Четем дружно, растем дружно! “ с потребни препоръки за родителите и учителите; Дни на отворени порти в Дом-музей на Ангел Каралийчев (адрес: бул. „ Васил Левски “ № 60, ет. 1 (3 – 5 април, 10 - 13 април 2018 г.; с тематична сказка и показване, отдадени на българския приказник и книгите му от 11:00 ч. в посочените дни, вкл.) при поддръжката на Националния замък на децата, и още събития на издателства, книжарници, учебни заведения и детски градини в цялата страна.
В рамките на акцията ще се организира и първият, напълно „ детски “: Софийски интернационален книжовен фестивал за деца и младежи, Младежки спектакъл „ Николай Бинев “, 18 - 22 април. Всички фестивални събития, от сряда до неделя, 10:00 – 19:00 са със свободен вход, като в границите на пет дни Фестивалът ще срещне детската аудитория с европейски, български писатели, с поети, художници, илюстратори на литература и книги за деца и подрастващи.
През целия ден на 2 април, децата, които посетят Детско-юношеския отдел на Столична библиотека, костюмирани като обичан облик от детска книга, ще получат специфична премия от домакините във връзка Международния ден на детската книга.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР