От 19ч. тази вечер в Националния исторически музей ще се

...
От 19ч. тази вечер в Националния исторически музей ще се
Коментари Харесай

Връчват отличието „Лекар на годината“ frognews.bg

От 19ч. довечера в Националния исторически музей ще се организира формалната гала по връчване на премиите на Български лекарски съюз за принос в медицината: „ Лекар на годината – 2022г. “ Ще бъдат отличени заслужили лекари от страната в пет категории:  

 

1. " Дългогодишна активност в региона на медицината и деен принос в развиването на компетентност “; 
2. “Принос за развиване и използване на новаторска медицина и неповторими техники “; 
3. “Ти си нашето бъдеще “ – премия за младите медицински очаквания на България; 
4. “Принос за развиване и одобряване престижа на съсловната организация “; 
5. “Лекар на годината 2022г. ” 

Голям брой оферти на заслужили лекари са изпратени до Българския лекарски съюз (БЛС) по време на процедурата за номинации, която завърши на 30-ти септември тази година. Комисията, която гласоподава и избира спечелилите, включва представители на управлението на БЛС.

 

Очаква се измежду формалните посетители на церемонията да бъдат: президентът Румен Радев, омбудсманът Диана Ковачева служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

 

Тази година Български лекарски съюз ще поддържа „ Българската Коледа “, като призове участниците и гостите в церемонията да се включат в благотворителната акция. На събитието ще има кутии за дарения, а всеки, който подари, ще получи специфична значка на Български лекарски съюз.

 

Професионалният празник на българския доктор се отбелязва от 1996г. насам. Освен с човечност, лекарската специалност се свързва с достойнство и дълг към спасяването на човешки животи, облекчение на болката на страдащия. Тя е предопределение и идея, тъй като съчетава в себе си съчувствие, отговорност и човещина.

 

Днес сме признателни на лекарите, които отстояват медицината като идея и се борят за спасяването на живота на своите пациенти и подобряването на тяхното здраве. 

 

Последните две години минаха под знака на пандемията от Ковид-19, което сложи пред предизвикателство както самите медици, по този начин и цялото ни общество. Голяма част от жителите и медицинските служащи изгубиха живота си.

 

Кратък приветствен адрес към своите сътрудници, по случай професионалния празник, насочи доктор Иван Маджаров, ръководител на Българския лекарски съюз.

 

Припомняме, че в деня на професионалния празник на лекаря и връчването на оценката „ Лекар на годината “, е очакван на чиновниците от Центровете за незабавна здравна помощ в страната. Той ще се състои пред постройката на Министерството на здравеопазването. Основната причина за недоволството е, че в незабавните центрове заплатите не са обновени, както и средствата за прехрана на самите центрове са извънредно незадоволителни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР