От 19 до 24 март стартира нова специализирана полицейска операция

...
От 19 до 24 март стартира нова специализирана полицейска операция
Коментари Харесай

Катаджиите с акция - следят за джигити на светофарите и за отнемане на предимство

От 19 до 24 март започва нова профилирана полицейска интервенция за повишение на сигурността на придвижването.  Акцент ще бъде придвижването в градовете и пътищата сред дребните обитаеми места, посочи основен контрольор Лъчезар Близнаков от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП.

В градовете екипите ще наблюдават за водачи, които лишават преимущество на другите пътни транспортни средства, както и за недопускане на прекосяване на забранителен сигнал на светофар.

На територията на три регионални дирекции от Западна България ще има засилен надзор на пътищата сред дребните обитаеми места. Екипите ще наблюдават главно за неправоспособни водачи и ръководство на моторно транспортно средство след приложимост на алкохол.

От началото на годината до 16 март се регистрира спад на пътнотранспортните катастрофи с присъединяване на пешеходци – към 45%, добави основен контрольор Близнаков. По думите му това се дължи на засиления надзор от органите на реда.

45 166 моторни транспортни средства са тествани по време на последната интервенция с фокус на потреблението на предпазни средства. Тя се организира в интервала от 8 до 14 март и бе проведена по линия на ROADPOL, Европейската мрежа на службите на Пътна полиция.

По време на инспекциите екипите са открили 3922 нарушавания. Случаите за неизползване на предпазен колан от водачите са били 2476. Общо 1357 пасажери също са били глобени за неизползване на предпазен колан. Установени са и 24 случая, в които деца са били транспортирани на предна или задна седалка без колан.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР