От 17 до 19 април в Мадрид се проведе международната

...
От 17 до 19 април в Мадрид се проведе международната
Коментари Харесай

„Росатом“ представи нови разработки в областта на ядрения горивен цикъл на конференцията World Nuclear Fuel Cycle 2018


От 17 до 19 април в Мадрид се организира интернационалната конференция World Nuclear Fuel Cycle 2018. Тя бе проведена от Института за атомна сила (NEI) и Световната нуклеарна асоциация (WNA). Руската корпорация „ Росатом “ бе сътрудник на събитието.

По време на събитието представители на водещи компании от международната нуклеарна промишленост разискаха настоящи въпроси, свързани с развиването на технологията на нуклеарния горивен цикъл.

„ Атомната енергетика и нуклеарните технологии имат голям капацитет за решение на световните задания за стабилно енергийно развиване. Днес е належащо промишлеността да развива нови технологии на всички стадии от виталния цикъл за повишение на икономическата успеваемост и достигането на интернационалните цели за понижаване на изпускането на CO2 “, означи Андрей Рождествин, шеф на районния център на „ Росатом “ в Западна Европа.

Според него идващ стадий в развиването на международната атомна енергетика ще стане затварянето на нуклеарния горивен цикъл (ЯГЦ). Русия основава софтуерна база за затварянето на ЯГЦ благодарение на реактори на бързи неутрони. „ Росатом “ продължава и тестванията на РЕМИКС-горивото, което може да бъде преработвано няколко пъти и ще разреши значително увеличение на успеваемостта на потребление на урана в реакторите на лека вода. Друг важен план на съветската атомна промишленост е създаването на стабилно на повреди толерантно нуклеарно гориво.

„ Предлаганите от „ Росатом “ технологии за отнасяне на отработено нуклеарно гориво и радиоактивни нуклеарни боклуци, в това число и фракционирането на отпадъците, разрешават да се върнат на възложителя единствено средноактивни радиоактивни боклуци, които не изискват дълбока подземна изолираност “. Това съобщи Михаил Баришников, представител на АО „ Техснабекспорт “, която е интегратор на интернационалните продажби в частта на бек-енда. Той показа отчет за развиването на иновационните технологии за ръководство на ОЯГ и РАО и вероятността за комерсиализирането им.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР