От 16 октомври се спира движението на тежкотоварни камиони над

...
От 16 октомври се спира движението на тежкотоварни камиони над
Коментари Харесай

От 16 октомври се спира движението на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода „Петрохан“

От 16 октомври се стопира придвижването на тежкотоварни камиони над 12 тона през прохода „ Петрохан “. Временната организация на придвижване беше въведена със заповед РД-11-661 от 21.06.2024 година, чието деяние е до 15 октомври, в това число.

Ограничаването на тежкотоварния трафик през прохода е по отношение на идните зимни месеци и предстоящото утежняване на метеорологичната конюнктура. През лятото секторът бе един от вероятните обходни направления за МПС над 12 т в посока София, след затварянето на сектора Мездра - Лютидол - п. в. „ Новачене “ за модернизацията на път I-1 Мездра – Ботевград в сектора от 161-ви до 194-ти км.

През ноември ще се ограничи и придвижването на тежкотоварни МПС над 3,5 тона и по път III-103 Роман – Мездра. Този маршрут също се употребява като различен за тежкотоварния трафик, пътуващ към Видин. Мярката се постанова по предложение на районните полицейски ръководства в Мездра и Роман заради пътни произшествия с тежкотоварни коли.

След тази смяна обходните направления за транспортните средства над 3,5 тона при модернизацията на пътя Мездра – Ботевград са:

път II-13 Крапчене - Криводол - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - Автомагистрала „ Хемус “ и обратно;
път II-15 Враца - Борован – път II-13 Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - Автомагистрала „ Хемус “ и назад.
Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извинява на водачите и на жителите, през чиито обитаеми места ще минава директният трафик, за породеното стеснение. Пренасочването на придвижването по обходни направления основава неудобства както на жителите, по този начин и на водачите, само че прекъсването му е належащо, с цел да се обезпечи както сигурност при пътуването, по този начин и строителна площадка за модернизацията на трасето на път I-1, което ще е двойно по-широко от актуалното.

За повишение сигурността на пътуващите и на жителите на обитаемоте места, през които ще минава трафикът, АПИ работи в непрекъсната съгласуваност и тясно съдействие с Главна дирекция „ Национална полиция ”. Апелът към водачите и жителите на обитаемоте места в района е да проявят схващане и самообладание, да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички пътуващи.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР