От 16 април тази година руските регулаторни органи се опитват

...
От 16 април тази година руските регулаторни органи се опитват
Коментари Харесай

Telegram използва нова технология, която не подлежи на блокиране

От 16 април тази година съветските регулаторни органи се пробват да блокират месинджъра Telegram на Павел Дуров.
Роскомнадзор забрани милиони IP адреси, само че не съумя да блокира работата на Telegram. Но тези дейности имаха резултат. Появиха се спирания в работата на месинджъра, а атачмънтите от време на време не идват.

Екипът на Telegram сътвори лични прокси сървъри от нов вид, които няма по какъв начин да бъдат блокирани, тъй като употребяват новата технология MTProto Proxy .

С помощта на MTProto Proxy трафикът на Telegram се трансформира в елементарни HTTPS поръчки. Тоест, в очите на регулатора, а и на интернет провайдъра, потребителят посещава някакви уеб страници. Всъщност през това време се употребява Telegram. Трафикът се маскира в действително време и няма по какъв начин да бъде открит от управляващите.

Този вид маскиране на трафика теоретично може да се употребява и в Китай за заобикаляне на Великата китайска защитна стена. Естеството на новата технология не дава опция за следене на IP адресите.

Новият метод за отбрана към този момент може да се употребява от съвсем всички искащи, тъй като излязоха версии на MTProto за Android и Telegram X за iOS.

Съвсем скоро, новият способ за отбрана ще излезе за Mac, Windows и Linux. И още, Дуров съобщи, че потребителите ще имат опция да основават свои лични проксита от ново потомство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР