От 15 декември Казахстан окончателно забранява износа на мъжки говеда,

...
От 15 декември Казахстан окончателно забранява износа на мъжки говеда,
Коментари Харесай

Търговци на ръба на фалита! Властите забраняват износа на мъжки говеда, моркови и картофи

От 15 декември Казахстан дефинитивно не разрешава износа на мъжки говеда, моркови и картофи. Първоначално мярката ще важи 6 месеца и има за цел обезпечаването на задоволително артикули за вътрешния пазар.

Още при започване на октомври тази година държавното управление забрани износа на женски говеда за разплод, както и на малък добитък кози и овце. С тези ограничавания управляващите се надяват да спрат повишаването на говеждото, овчето и козето месо, както и на картофите и морковите. По данни на земеделското министерство от началото на годината цените на агнешкото и говеждото са скочили с 15, респективно 21%.

През първите 10 месеца на годината са били изнесени повече от 160 хиляди говеда, което е с 460 на 100 повече, в сравнение с за същия интервал на предходната година. В същото време месопреработвателните предприятия в страната работят единствено на 50 %, защото нямат задоволително първични материали.

Трудности изпитват и производителите на слънчогледово олио, които се оплакват от външнотърговската политика на държавното управление. Заради въведените ограничавания и за този артикул те не могат да изпълнят договорите с задграничните си сътрудници и са на ръба на банкрута, оповестява Агро ТВ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР