От 14-ти до 28-ми май пространството на галерия Нюанс е

...
От 14-ти до 28-ми май пространството на галерия Нюанс е
Коментари Харесай

Галерия Нюанс представя Точка на допир

От 14-ти до 28-ми май пространството на изложба Нюанс е мястото, което събира за първи път в обща галерия двамата създатели Албена Михайлова и Камен Танев. Те са семейство, дефинират креативното си общуване като едно танго – „ обществен танц с на практика неограничени благоприятни условия на импровизация”.

В галерията тя показва живописните си платна, той своята статуя. Те са разпознаваеми, всеки един от тях е с блестящо изразен самостоятелен жанр, владеят съвършено работата в материал, разиграват форми, размери и цвят деликатно и точно, внушават и предизвикат по друг метод.

Тя интерпретира тематики като Стерео, Епизод, Огледала, а неговите тълкования са Генезис, Links, Аполон и Дафна.

Камен Танев основава статуи, които осъществя в разнообразни материали и мащаби. Понякога те са органични структури, които имат свои лични закони на гравитация, различен път куриозни обекти, сложени в друга среда. Албена Михайлова рисува свободно ситуирани, неограничени от рамката на картината био- геометрични композиции, натъртва на деликатността и нежността на детайла и силата на наситения и натоварен звук.

Това, което ги сплотява в тази галерия е креативната независимост, любознанието към опита, усета за асоциативното и нереалното, свързвайки ги в едно галерийно пространство или в една Точка на досег.

„ Пластики на Камен Танев са от дълго време познати в чужбина, негови произведения са селектирани за участия в влиятелни интернационалните състезания, арт фестивали и симпозиуми в целия свят. Един от най-големите му триумфи е несъмнено слагането на негова пластика в пространството пред Азиатският музей на модерното изкуство в Тайван. Всичко, което скулпторът основава е белязано от величественост, без значение от материала и мащаба. “, споделя Диана Драганова – Щир.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР