От 1300 деца в 81-во училище в столичния квартал Младост

...
От 1300 деца в 81-во училище в столичния квартал Младост
Коментари Харесай

Само един учител преподава присъствено за 15 деца в столично школо

От 1300 деца в 81-во учебно заведение в столичния квартал „ Младост ” през днешния ден в клас са влезнали единствено 15, защото само тяхната класна ръководителка е показала предпочитание да продължат образованието присъствено.

„ Тази виновна и смела госпожа е моята сестричка Венера и аз съм горделив от нейното решение ”, това написа в обществената мрежа някогашният министър и сегашен кмет на регион " Средец " Трайчо Трайков.

Венера Илиева и е преподавател в 81-во учебно заведение " Виктор Юго " в София.

„ На извършено съвещание имахме опция да кажем дали желаеме да учим присъствено. Аз и други мои сътрудници декларирахме това, само че по стичане на събитията и поради разнообразни фактори, нашият клас се оказа подобаващ да се върне в учебно заведение. Причината е, че аз и учителите, които преподават в моя клас сме здрави. Родителите също изявиха предпочитание децата да се образоват присъствено ”, изясни Илиева за Нова тв.

През последните две седмици столичното учебно заведение записва висок растеж на заболелите учители и възпитаници, което е наложило онлайн образованието.

„ Желанието ни беше децата да се образоват присъствено, тъй като сме и в края на периода. Успяхме да го създадем за известно време. Колегите поемаха 10-12-часови смени. Но високата численост болни промени проектите ”, добави зам.-директорът Мартин Симеонов.

Педагозите са на мнение, че междусрочната почивка доста ще облекчи обстановката

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР