От 13 до 22 юли Военноморските сили на България ще

...
От 13 до 22 юли Военноморските сили на България ще
Коментари Харесай

25 кораба, подводница и самолети в учението „Бриз 2018” край родния бряг

От 13 до 22 юли Военноморските сили на България ще проведат национално военноморско обучение „ Бриз 2018 ”, отворено за присъединяване на военноморски сили от страни членки на НАТО.

Учението е планувано и ще се управлява според стандартите и процедурите на НАТО. Ще се организира в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на България и в полигони, които са оповестени навреме.

Общо в учението ще вземат участие 11 страни с 25 бойни и спомагателни кораби и катери, 1 подводница, 4 самолета, 5 вертолета и 2340 военнослужещи от военноморските сили на България, Белгия, Гърция, Германия, Италия, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Франция, Холандия, Втората непрекъснатата група кораби на НАТО и Втората непрекъснатата група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 124 души от 20 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, локални органи на ръководство, неправителствени и частни организации.

Щабът за надзор на учението ще се развърне в Пункт за базиране Бургас на Флотилия бойни и спомагателни кораби. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР