От 13:30 часа утре ще започне тържествената церемония, с която

...
Коментари Харесай

Кога ще отвори врати отново модернизираната Художествена галерия „Жорж Папазов“ в Ямбол?

От 13:30 часа на следващия ден ще стартира тържествената гала, с която ще бъде публично открита обновената Художествена изложба „ Жорж Папазов “ в Ямбол.

Модернизацията и ремонтът са били направени по план на община Ямбол по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ /ОПРР/ 2014-2020 година Изпълнени са действия по изцяло модернизиране на постройката и облагородяване на прилежащото дворно пространство, основаване на налична архитектурна среда, обезпечаване на съвременно обзавеждане и съоръжение за потребностите на галерията.

Непосредствено след церемонията на обекта ще се организира конференция , на която ще бъдат показани изпълнените планови действия и постигнатите резултати.

Проектът „ Ремонт и рационализация на Художествена изложба „ Жорж Папазов “ – гр. Ямбол “ се извършва в границите на Инвестиционната стратегия на град Ямбол , като част от Инвестиционен приоритет „ Социална Инфраструктура “ . Той е първия от група действия „ Културна инфраструктура “, изпълнен с комбинирана поддръжка. По-голямата част от финансирането е безплатна помощ по Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 година с пари от Европейския съюз /ЕС/ посредством Европейския фонд за районно развиване и Държавния бюджет на Република България по контракт за даване на безплатна финансова помощ № BG16RFOP001-1.017-0005-С01/06.01.2021 година, подписан сред Община Ямбол и Управляващия орган на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020. Останалата част от финансирането е от ДЗЗД „ Фонд за устойчиви градове “ – Фонд за градско развиване ЮГ, с финансовата поддръжка на Оперативна програма “Регионално развитие” 2014-2020 година, по контракт за финансиране на позволен план № 21F-000056/14.01.2021 година, подписан сред Община Ямбол и Фонд за устойчиви градове /ФУГ/.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР