От 12 до 30 ноември 2020 година Какво е 12.

...
От 12 до 30 ноември 2020 година Какво е 12.
Коментари Харесай

Самостоятелна изложба на Екатерина Гецова „Glass art 12.12”

От 12 до 30 ноември 2020 година
Какво е 12. 12.? Не, не е дванадесети декември, нито статистика, 12. 12 е тайният код на идното завладяващо културно събитие в София - галерия на Екатерина Гецова „ Glass art 12.12 ” - в изложба Аросита, която не би трябвало да пропускате. Числата, разкриват датата на изложбата – 12-ти ноември, 2020 година, адреса – София, ул. „ Врабча ” 12 Б и номера на следващата независима галерия на авторката – дванадесета.
 T.A.G. - галерия на Ивайло Христов в изложба Аросита " T.A.G. " - галерия на Ивайло Христов в изложба " Аросита "
Откриване, при съблюдаване на ограниченията за сигурност: 28 oктомври, 17:00 – 20:00 ч. на 28 октомври Докосване и тръгване. Астерои...
Катя Гецова е измежду най-активните и поредни създатели, отдадени на изкуството на стъклото, който оказва доста въздействие върху метода на разбиране на този материал като художествена форма. Завършва компетентност „ Стъкло ” в Прага при фамозния проф. Либенски. Наред с многочислените й общи и независими изложения, участия и награди в и отвън България, тя е съосновател на знаковата изложба за модерно изкуство Аросита, и уредник на интернационалния фестивал на стъклото, провеждан в София и Велико Търново сред 2010 и 2016-та година.
В последните години Катя Гецова се концентрира върху дребната пластика, конструирана от матово и транспарантно, цветно и рисувано стъкло съчетано с дърво и метал. Изследвайки оптичните благоприятни условия и взаимоотношението на стъклото с постоянно необработената дървена повърхнина, тя довършва органичната материя, поставяйки я в нов подтекст и в същото време опълчва свойствата на двата материала, недопечен и шлифован - гладкост и абразивност, компактност и прозирност. Единият гълтам, другият отразява светлината. Ефектът е шокиращ, Катя Гецова основава хипнотизиращи статуи с безчет нюанси, изменящи се съгласно интензивността на светлината и гледната точка на фена в симбиоза със заобикалящата среда.
Геометричните форми на полирания до съвършенство оптичен кристал пречупват неузнаваемо постамента и отраженията на околната среда, генерирайки симфония от редуващи се светли и тъмни сегменти, остри и меки оттенъци, и проблясъци, аморфни и закрепени изображения.
Преминала през разнообразни интервали и креативен стадии, Катя Гецова овладява и трансформира този богат, само че придирчив и внимателен материал - стъклото, навлизайки в областта на дизайна, витража, архитектурно-декоративни, монументални решения, „ живописта ” върху стъкло, скулптурата и инсталацията. В изкуството й границите сред тях се сливат. От така наречен утилитарен предмет до концептуалното осмисляне на материала, посредством личен еластичен език, Катя Гецова надвишава формулировките и определенията, касаещи типове и стилове в изкуството. Творбите й изненадват и предизвикат, задават въпроси, забавляват и радват... Те съдържат нещо от мистиката на изначалните форми, застинали в зародиша на сътворението, съхранили придвижването в статиката.
 Галерия Аросита показва галерия на Стоян Илиев Галерия " Аросита " показва галерия на Стоян Илиев
Галерия " Аросита " показва изложбата на Стоян Илиев " Люспи ". Тя ще бъде открита на 3 февруари от 18,30 часа и ще продължи до 17 февруа...
Ани Венкова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР