От 11 май Давид Дюран става вицепрезидент дизайн за Dacia.

...
От 11 май Давид Дюран става вицепрезидент дизайн за Dacia.
Коментари Харесай

Давид Дюран е назначен за вицепрезидент дизайн за марката Dacia

От 11 май Давид Дюран става вицепрезидент дизайн за Dacia. Той ще се причисли към управителния комитет на марката под управлението на Дени Ле Вот, основен изпълнителен шеф Dacia & LADA. Давид ще дава отговор пред Лоранс ван ден Акер, изпълнителен вицепрезидент дизайн за Renault Group и член на борда на шефовете на Renault Group.

Давид Дюран наследява Майлс Нюрнбергер, който напуща компанията по персонални аргументи и с цел да преследва други професионални планове.

Очаквам с неспокойствие да работя с Давид, с цел да посрещнем провокациите на подвижността на утрешния ден. Неговите креативност, опит и възприятие за нововъведения са необятно приети, както в нашето управление, по този начин и в автомобилната промишленост. Бих желал да благодаря на Майлс за неговия принос и работата с екипите. Лоранс ван ден Акер, изпълнителен вицепрезидент дизайн за Renault Group

49-годишният Давид Дюран е приключил École supérieure de design Strate Collège в Париж. Започва кариерата си в Renault Group през 1997 година като дизайнер екстериор. На него е поверено основаването на концептуалния автомобил Koleos през 1999 година и Ellipse през 2002 година

От 2002 до 2009 година Давид Дюран работи в сателитните дизайн центрове в Барселона (Испания), Сеул (Южна Корея) и Сао Пауло (Бразилия). С този интернационален опит той е назначен за дизайн шеф на гамата Global Access през 2011 година След това способства за Design to Cost и триумфа на марката Dacia.

През 2020 година той става шеф ектериорен дизайн за Dacia и способства за дизайна на Bigster Concept, който въплъщава еволюцията на марката.

На 11 май Давид Дюран е назначен за дизайн шеф на марката Dacia и се причислява към управителния комитет на бизнес звено Dacia & LADA.

Давид Дюран е израснал в креативна галактика с родители, които са били архитекти. Той се занимава с дизайн, ретро коли, реституция на мотоциклети, архитектура и модерно изкуство.

*Източник: www.dacia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР