От 11 до 17 декември се провежда операция за недопускане

...
От 11 до 17 декември се провежда операция за недопускане
Коментари Харесай

В ход е операция срещу управлението на моторни превозни средства след употреба на алкохол и наркотични вещества

От 11 до 17 декември се организира интервенция за недопускане на ръководството на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и наркотични субстанции. Операцията се осъществя по линия на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция Roadpol на територията на цяла Европа.

У нас инспекциите се правят по авансово направени проекти в подобаващите часови диапазони, тъй че да се подсигурява успеваемостта на пътния надзор, като по места е основана организация да бъдат употребявани оптимално всички налични механически средства, изясни основен контрольор Дамян Владинов от отдел „ Пътна полиция “ - ГДНП.

Той напомни, че в календара на Roadpol този тип инспекции са залегнали два пъти в годината – в средата на лятото, когато са най-многото ваканционни пътувания, и в този момент - в навечерието на зимните празненства.

В рамките на летния стадий на интервенцията у нас са тествани 36 042 водачи. Установените случаи на ръководство на МПС след приложимост на алкохол са били 230, а засечените водачи, седнали зад кормилото след приложимост на наркотични субстанции, са били 102. Случаите на ръководство на МПС след комбинирана приложимост на алкохол и опиати са били 18.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР