От 10 юни /събота/ се ограничава движението в двете посоки

...
От 10 юни /събота/ се ограничава движението в двете посоки
Коментари Харесай

От 10 юни се ограничава движението по път I-1 в участъка между Мездра и Лютидол

От 10 юни /събота/ се лимитира придвижването в двете направления по път I-1 сред Мездра и Лютидол. Временната организация в сектора от 160-ти до 172-ри км е за осъществяването на строително-монтажни работи за модернизирането на първокласния път. Те плануват разширение на трасето до четирилентов габарит с разграничителна линия, както и построяването на обходни трасета, с които директният трафик ще се изведе от обитаемоте места.

Пълното затваряне на правата е належащо и заради това, че платното в посока Видин, в сектора сред 161-ви и 172-ри км, ще се построи в непосредствена непосредственост до съществуващия път I-1, а платното в посока София ще бъде в по-голямата си част върху съществуващото трасе на първокласния път. Ще бъдат издигнати и редица уреди. За осъществяването на всички планувани действия по план и удвояване на пътния сектор ще са нужни взривни работи на скатове, оформяне и обрушване на откоси, полагане на мрежа по откосите и редица други строителни работи. Безопасното им осъществяване постанова цялостно затваряне на сектора, като по този метод ще се избегнат съществени рискове за придвижването и предпоставки за пътно-транспортни катастрофи.

При осъществяването на строителните работи леките коли до 3,5 т ще минават по път III-1004 (Паволче - Челопек) - път III-1602 (Челопек - Лютиброд) - път II-16 (Лютиброд - Елисейна - Своге - II-18 Софийски околовръстен път и назад.

За транспортните средства над 3,5 т са планувани следните обходни направления:

път II-13 Крапчене - Криводол - Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - Автомагистрала „ Хемус “ и обратно;
път II-15 Враца – Борован - II-13 Борован - Бяла Слатина - Кнежа - Долни Дъбник - път I-3 Долни Дъбник - Червен бряг - Луковит - Златна Панега - Автомагистрала „ Хемус “ и назад.
Шофьорите на транспортни средства над 3,5 т могат да употребяват и други вероятни обходни направления:

в посока София: по път II-81 Монтана – София, през проход „ Петрохан “ - до въвеждане на зимното поддържане на пътя;
в посока Монтана: по Автомагистрала „ Хемус “ - път I-3 Ябланица - Златна Панега - път III-103 Златна Панега - Батулци - Роман - Долна Бешовица - Горна Бешовица - Кален - Горна Кремена - Долна Кремена - Мездра - път I-1 Мездра – Монтана.
Предвидено е придвижването в сектора от път I-1 да се възвърне през декември 2023 година

Агенция „ Пътна инфраструктура “ се извинява на водачите за породеното стеснение при пътуването по обходен маршрут, само че прекъсването на придвижването е належащо, с цел да се обезпечи както сигурността на директния трафик, по този начин и да се обезпечи строителна площадка за модернизацията на новото трасе, което ще е двойно по-широко от актуалното.

Апелът към водачите е да карат деликатно, със съобразена скорост, да съблюдават прецизно пътната сигнализация и да не подхващат рискови изпреварвания, с които да застрашат сигурността и живота на всички пътуващи.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР