От 10.30 ч. днес в Културен център “Красно село ще

...
От 10.30 ч. днес в Културен център “Красно село ще
Коментари Харесай

СДС изключва Юруков и Радонов

От 10.30 ч. през днешния ден в Културен център “Красно село ” ще се организира съвещание на Националния съвет на Съюз на демократичните сили, на което ще се вземе решение дали от партията да бъдат изключени някогашния наследник водач Пламен Юруков и Пламен Радонов.

На изключителна конференция на 1 май водачът на Съюз на демократичните сили Мартин Димитров разгласи, че на съвещанието на Народно събрание на Съюз на демократичните сили през днешния ден ще предложи изключването на Юруков и Радонов, поради престъпния им опит за замяна на Съюз на демократичните сили. Двамата записаха скрито синята партия за независимо присъединяване в евроизборите в Централната изборна комисия. Те са показали изискуемите от закона 18 000 подписа и са внесли зад тила на “Раковски” 134 документи за присъединяване в изборите, в това число и депозит от 50 хиляди лв., който взели от сметките на синята партия.
Структурите на Съюз на демократичните сили не са събирали подписи, те са събрани от Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия, съобщи по-рано Димитров и добави, че подобен опит за прелом в най-новата история не е юридически и на отговорните ще бъде потърсена политическа и юридическа отговорност.
Пламен Радонов е внесъл документи с погрешно наличие, упрекна Димитров и добави, че и настоящето и предходното управление на Съюз на демократичните сили са дали своят вот за присъединяване на партията в евроизборите като Синята коалиция.

Скандалът стана вероятен, откакто Софийският градски съд отхвърли да записва новото управление на Съюз на демократичните сили в лицето на ръководителя Мартин Димитров и Пламен Юруков се оказа към момента законният началник на синята партия.

Върховният касационен съд обаче върна делото за ново разглеждане от нов състав на съда, защото откри голям брой процесуални нарушавания, осъществени от предходния състав. Надявам се съдът да си свърши работата както и че няма да е инструмент за политически напън, съобщи още Мартин Димитров.

Ако до 12 май, когато изтича срокът на регистрация на партиите за евроизборите, съдът впише новото управление на Съюз на демократичните сили, Централната изборна комисия ще отдръпна документите на Пламен Юруков и Радонов, съобщи членът на ЦИК Бисер Троянов. /БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР