От 10:00 часа днес в пробна експлоатация са пуснати всички

...
От 10:00 часа днес в пробна експлоатация са пуснати всички
Коментари Харесай

Зона ”Изток” Дунав мост - Гюргево е пусната в експлоатация

От 10:00 часа през днешния ден в пробна употреба са пуснати всички новоизградени трасета - общо 4 за товарни и 4 за леки коли. Те могат да поемат изцяло входящия от Румъния трафик и в най-натоварените дни.

С стартирането в употреба на Зона „ Изток ", Зона „ Запад ", която до момента обработваше входящи и изходящи транспортни средства, стартира да обработва единствено изходящия лек и тежкотоварен трафик през Граничен контролно-пропусквателен пункт -Дунав мост. След приключването на тестовия интервал до седмица се планува публично разкриване на обекта с присъединяване на лица на високо държавно равнище.

Очакваният резултат от стартиране в употреба на зона „ Изток " на Граничен контролно-пропусквателен пункт - Дунав мост е: увеличение пропускателната опция на пункта; основаване на условия, позволяващи качествено и експедитивно обслужване на преминаващите транспортни средства, товари и граждани; основаване на модерни условия за работа на митническата администрация, позволяващи повишение успеваемостта на митническия и граничен контрол; увеличение площта на буферната зона за входящия в страната трафик, нужна за облекчение натовареността и запазване на мостовото оборудване, издигнато през 1954г.

Четирите обособени трасета единствено за леките коли в зона „ Изток " разрешават осъществяването на първокласен и в цялостен размер винетен надзор върху транспортните средства.

Открити са нови работни места за чиновници от Агенция „ Митници ", Национална агенция за приходите и Гранична полиция, които да обезпечат контрола и обслужването на транспортния поток.

Зона „ Изток " е построена преди към 20 години и е замислена като уголемение на настоящия граничен пункт, само че до този миг не е била въведена в употреба. Предвид новите условия за граничен надзор и надзор по пътните такси, в зоната бе осъществено реновиране и дооборудване на инфраструктурата. Инвестицията по възобновяване и адаптиране на инфраструктурата на пункта към новите функционалности е в размер 1 625 276 лева с Данък добавена стойност.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР