От 1 юни 2021 г. електронните рецепти са задължителни. Това

...
От 1 юни 2021 г. електронните рецепти са задължителни. Това
Коментари Харесай

От 1 юни електронните рецепти са задължителни

От 1 юни 2021 година електронните предписания са наложителни. Това припомниха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). 
НЗОК осведоми договорните си сътрудници, реализатори на извънболнична здравна помощ и аптеки, че според Наредба за изменение на Наредбата за допълнение на Наредба № 4 от 4 март 2009 година за изискванията и реда за определяне и разпределяне на лекарствени артикули (Обн. Дъждовни води, бр.37 от 07.05.2021 г.), от 01.06.2021 година предписването и отпущането на лекарствени артикули, заплащани изцяло или отчасти от НЗОК, се прави единствено с електронни наставления.
 Отлагат е-рецептите до края на май Отлагат е-рецептите до края на май
Министерство на здравеопазването отсрочва стартирането единствено на електронните здравни предписания до 31 май. Причината е, че здравните управляващи д...
С оглед на това и за обезпечаване на здравноосигурените лица на правилно и безпроблемно разпределяне на лекарствени артикули, заплащани от НЗОК, е належащо софтуерите на аптеките да бъдат обновени за осъществяване на електронни наставления, както и магистър фармацевтите да бъдат подготвени за работа с аптечните стратегии. 
НЗОК няма да заплаща отпуснати лекарствени артикули, по издадени на/след 01.06.2021 година предписания на книжен притежател.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР